Holandské řízky

Kdo by mohl odolat vynikajícím holandským řízkům z mletého masa? Samozřejmě to bude chtít čerstvé maso, které si ideálně sami pomeleme. Zkuste tento recept na 4 porce. Budeme potřebovat okolo 60 minut.

Ingredience

  • 500 g libového bůčku (plecko)
  • 200 g tvrdého sýru (Gouda, Eidam)
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 hrst strouhanky
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř

Postup

Nejprve si umeleme plecko, přidáme odstáté mléko a promícháme. Přidáme všechny ostatní ingredience, osolíme a opepříme podle sebe.

Ze směsi mletého masa a všech ingrediencí nyní můžeme vytvarovat řízky. Mohou být standardní velikosti, ale můžeme udělat menší řízečky a i větší řízky.

Obalené řízky ve strouhance dáme péct na pánev s rozpáleným olejem. Opékáme rovnoměrně z obou stran a hotové dáváme stranou.

Holandský řízek je vynikající typicky s kaší a kyselou okurkou. A jak je děláte vy? Podělte se s námi do komentářů.

Holandské řízky
Štítky:    

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *