Čevabčiči z mletého masa

Recept na čevabčiči z mletého masa je právem velice populární. Pokud máte po ruce mleté maso a pár ingrediencí navíc, máte o vynikající oběd nebo večeři postaráno. Já ráda přidávám navíc pálivou papriku, případně chilli. Vyzkoušejte tento ověřený recept na 4 porce i vy. Bude nám stačit zhruba 30 minut.

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky (případně i pálivé)
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup

Nakrájíme si na drobno cibuli, rozmačkáme, nebo prolisujeme česnek a přidáme do mletého masa společně s mletou paprikou. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a vše spolu promícháme. Konzistenci směsi mletého masa můžeme upravit strouhankou, pokud chceme zahustit.

Pro čevabčiči je charakteristický tvar válečku. Takže si připravíme válečky o libovolné tloušťce i délce a opékáme je na rozpálené pánvi s olejem. Délka opékání závisí na tloušťce válečku, ale poznáme to podle zabarvení masa.

Hotové čevabčiči z mletého masa podáváme obvykle s bramborami, cibulkou a hořčicí. Jako příloha ale skvěle poslouží třeba nějaká zeleninová směs, nebo salát.

A jak si děláte čevabčiči vy? Přidejte komentář a podělte se s námi o svou verzi receptu.

Čevabčiči z mletého masa
Štítky:    

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *